Fisker již delší dobu poutal pozornost na své nové elektrické SUV a nyní jej konečně oficiálně představil.

Fisker a jeho novinka

Značka se chce se svou novinkou vyrovnat takovým značkám jako je Tesla, Audi, Jaguar, Mercedes a další, kteří představili své elektrické crossovery v březnu roku 2019.

Nejdříve byla zmíněna cena, která by měla být nižší než 40 tisíc amerických dolarů. Pté se objevila řada spekulací o designu i instalované technice. Koncem října 2019 jsme se dozvěděli, že novinka nepůjde do prodeje, ale bude nabízena formou flexibilního nájmu bez dlouhodobé smlouvy.

Fisker následně oznámil, že novinka ponese jméno Ocean. Zároveň se zveřejněním jména automobilka odhalila nové ochutnávky exteriéru a oznámila, že k premiéra prototypu přijde tento měsíc. A jak značka slíbila, tak se také stalo.

Elektrické SUV se představila na veletrhu CES a zároveň byly potvrzeny a uvedeny na pravou míru některé ze starších zpráv spolu s novými informacemi.

Elektrické SUV by mělo vynikat především svou přívětivostí k životnímu prostředí, nejen díky bezemisnímu provozu, ale i za pomoci hojného využití ekologických materiálů. Z nich lze zmínit koberce z rybářských sítí či veganské obložené interiéru z odpadu, který vzniká při výrobě pneumatik.

Palubní deska je řešena dvojicí displejů. Jeden nahrazuje tradiční přístrojový štít a druhý je umístěn ve středu k ovládání klimatizace, multimediálního systému a dalších funkcí. Pozornost si Ocean zaslouží mimo jiné head-up displejem s funkcí zobrazování textů pro karaoke. California mode zase po stisknutí jednoho tlačítka otevře všechny boční okna, zdaní okno a odsune střešní okno.

Fisker nakonec nabídne zájemcům jak možnost pronájmu, tak i klasický prodej. V případě pronájmu výjde vůz měsíčně na 8 700 korun. V případě koupi, pak bude majitel muset zaplatit 860 tisíc, korun což je již poměrně příjemná částka.