Škoda Vision RS je koncept, který představuje budoucnost značky Škoda. Konkrétně nástupce současného modelu Rapid. Novinka se představila v Paříži a vypadá naprosto skvěle.

Toto bychom brali!

Automobilce Škoda se podařilo vytvořit skutečně velice povedený automobil, který by mohl ihned konkurovat takových automobilům, jako například Golfu GTI či Hyundai i30 N. Octavia RS vypadá vedle konceptu jako chudý příbuzný a nás tedy zajímají jediné. Do jaké míry se novinka jménem Scala, bude konceptu podobat.

Pokud by se Škodovka skutečně rozhodla vyrábět automobil tak, jak jej prezentovala v Paříži, pak by jí zákazníci utrhali ruce. Podle informací se za minulý rok prodalo 66 tisíc Rapidů. Jeho nástupce by však chtěl toto číslo zdvojnásobit, a pokud by vypadal takto, rozhodně by s tím neměl mít problém.

Vision RS je totiž povedený do posledního detailu. Má mohutné boky, výrazný přední nárazník a dramatickou záď. K tomu připočítejte bezrámová okna a máte automobil, který by v garáži dělal jen parádu. Samozřejmě že ve výrobní variantě nenajdeme zapuštěné kliky, velká kola či miniaturní zrcátka, ale zbytek by zůstat mohl.

Uvnitř vozu se pak nachází hybridní hnací ústrojí, tzv. plug-in hybrid, který kombinuje 1.5 TSI spolu s elektromotorem. Dohromady dávají výkon 245 koní, což představuje zrychlení z nuly na 100 za 7,1 sekundy. Čistě na elektřinu je automobil schopen ujet až 70 kilometrů. S vozem však budou samozřejmě v nabídce i klasické motorové verze. Diesel však nečekejme. Základem budou litrové přeplňované tříválce a i čtyřválec 1.5 TSI, který by měl spalovat i zemní plyn.

Kdy se dočkáme?

Na tiskové konferenci skutečně padlo, že by současný vzhled vozu mohl odpovídat i výrobní variantě, ovšem nám se tomu nechce příliš věřit. Podoba sériově vyráběné verze vozu by měla být odhalena ještě do konce tohoto roku.