Německá automobilka Audi ví, jaké jsou současné trendy a tak si je moc dobře vědomá, že lidé SUV chtějí a chtít budou. Ráda by tak přidala ještě jeden SUV model, kterým by byl model Q9 představující konkurenci například pro Rande Rover.

Nová vlajková loď

V současné době je novinka plná otazníků. Audi totiž ráda rozšířila svou paletovou nabídku SUV modelů, ovšem spodní řady modelové nabídky více prostoru již nedávají. Podle průzkumů by o model Q1 nebyl zájem a tak je možné využít pouze ten nejvyšší prostor.

Audi nedávno představila Q8, která bude představovat vlajkovou loď značky. Ovšem již nyní si pomýšlí na ještě vyšší model. Tím by mohla být veleluxusní Q9, která by byla ekvivalentem luxusní A8. Automobilka v současné době sbírá data, o tom, zda by bylo o novinku zájem. Její úlohou by bylo především vytvořit konkurenci pro Range Rover, avšak rozdíl spočívá v tom, že Audi chce svůj model vybavit tím nejmodernějších a nejlepším, co současné technologie nabízejí.

Dočkáme se?

O budoucnosti modelu nejspíše rozhodne přijetí nové Q8, která aktuálně vstupuje na trh. Pokud automobilka dospěje k rozhodnutí, že automobil postaví, pak tak nejspíše učiní na platformě, na které je momentálně postavena i Q8. V tomto případě by nás od novinky dělilo jen několik let.

O tom zda model Q9 vznikne či nikoliv tak nejspíše rozhodne přijetí Q8, která by se měla již brzy dostat na trh. Pokud bude přijata pozitivně, pak by nemělo Q9 nic stát v cestě. A pokud se Audi rozhodne postavit tento model na platformě, kterou využívá již u Q8. Pak bychom se novinky mohli dočkat velice brzy.