Novinka od Volkswagenu je připravena na svou premiéru, ke které by mělo dojít v září. Mluvíme o novém Volkswagenu Touareg, který neuhlídal svou podobu a na internet unikly první špionážní snímky, které jej představují skoro v celé jeho parádě.

Automobil by měl být vrcholem technologického posunu značky, mistrovským dílem designu a jedinečným pomocníkem řidiči i v otázkách konektivity. To jsou hlavní středobody tohoto vozu, který má za úkol oslovit základnu řidičů prémiových vozů. Na trhu s těmito vozy chce Volkswagen vytvořit konkurenci především Audi a BMW.

„Pro Touareg je to velký skok. Má vlastnosti, které pro Volkswagen označujeme za prémiové – je mladý, konektivní a cool. To byly naše hlavní myšlenky,“ uvedl Dr. Elmar-Marius Licharz, vedoucí Volkswagenu v oblasti středních a velkých automobilů.

Pokud by vás již nyní zajímalo, jak automobil vypadá, je to maličkost. Na internet totiž unikly fotografie vozu, který má na sobě jen minimum maskovacích prvků, a tak díky němu máme poměrně slušnou představu, co se nám v září ve Frankfurtu představí. Hned na první pohled je jasné, že se automobil inspiroval u konceptu T-Prime GTE, který se obejevil na loňském autosalonu v Pekingu.

Designový rozdíl mezi oběma generacemi je zde skutečně velký, a měnit se bude i velikost celého vozu. Novinka bude podstatně větší a to díky nové platformě MLB, která je základem například Audi Q7 nebo Bentley Bentayga. Design automobilu je pak mnohem surovější a ostřejší než u předchůdce a hlavním poznávacím znamením bude zcela jistě chromovaná mřížka, na kterou plynule navazují LED světlomety.

S novou generací přicházejí také nové pohonné jednotky, které velice potěší. Zejména pak osmiválcový diesel či plug-in hybrid GTE s dvoulitrovým čtyřválcem TFSI, který bude podporován elektromotorem.