Jestliže se aktivně poohlížíte po novém bydlení, jistě vám neunikla skutečnost, že mezi nejpopulárnější současné možnosti bydlení paří dřevostavby. Někteří je milují, pro jiné představují novinku, o které u nás slyší prvně. Pojďme si tedy o nich povědět více.

Dříve byly za dřevostavby považovány veškeré domy postavené ze dřeva, tedy sruby, chaty, roubenky aj. Moderní dřevostavby jsou však něčím zcela jiným. Jedná se o jeden z nejmodernějších typů ekologických domů, který vyniká luxusním vzhledem a zároveň nízkou cenou. Představují ideální volbu pro všechny rodiny, které by rády vyměnily malý byt za útulný rodinný dům nebo bungalov.

Jak se dřevostavby staví

Hlavním poskytovatelem dřevostaveb v Čechách je firma HP DOMY s.r.o. a ta poskytuje zejména dřevostavy na klíč. Pokud se pro dřevostavby rozhodnete, čekají vás nejkrásnější 3 měsíce života, to je totiž doba, jakou výstavba dřevostavby trvá. Nemusíte tedy ve svém současném bytě celý rok trpět, než se vám postaví dům, můžete se přestěhovat ihned po dostavení, které je rychlé. Dřevostavbu si vyberete jako v katalogu, nabízí se pouze luxusně vyhlížející možnosti, moderní dřevostavby jsou totiž velmi vzhledným bydlením.

main

Na co se připravit

Kostru dřevostavby tvoří pevná konstrukce z masivních KVH hranolů. Tělo tvoří velké množství vrstev z pokročilých materiálů, jde například i desky FERMACELL a izolaci ISOVER. Celá dřevostavba dokonale izoluje a je zárukou velké tepelné úspory nemusíte se zde tedy obávat vyšších výdajů za vytápění.

main (3)

Pokud budete svým přátelům vykládat, že máte dřeostavbu, možná vám ani neuvěří, vizuálně jsou totiž nerozeznatelné od běžných zděných domů. Je to zapříčiněno tím, že se fasádní aj. materiály neliší, ale uvnitř víte, že jde o dřevo. To vám zajistí příjemné bydlení, které bude prosycené energií a pohodlím dýchajícím ze všech stran. Dřevostavby jsou jistotou krásného bydlení a pokud se pro ně rozhodnete, zcela vám změní život.