Přítomnost lidského faktoru mnoho zvířat děsí a tak se vyhýbají nejen lidem, ale i blízkosti jejich obydlí. To výrazně zhoršuje jejich pozorování. Pokud patříte mezi přírodovědce, myslivce, lesníky či jen nadšence pro pozorování divočiny, můžete vyzkoušet vynález, který doposud patřil jen profesionálům, fotopast.

Moderní fotopast je skvostným důkazem, že je technologický pokrok k užitku. Zatímco při běžném pozorování zvěře je zapotřebí často i dlouhé setrvání v přírodě, které je velmi vyčerpávající, fotopast může vše pozorovat za vás. Jejím principem je nenápadně sečkávat na svém místě a zachytit každé zvíře, které se dostane do snímané oblasti.

bunaty krabice 3

Klíčové vlastnosti

Výrobci moderních fotopastí dokáží i do tak malého přístroje vtěsnat tu nejmodernější technologii. Fotopasti dokáží zaznamenat cokoliv a to rychleji, než za 1 sekundu. Pořizují nejen fotografie, ale i videa, jsou velmi citlivé a je vyloučené, že by jejich oko cokoliv přehlédlo. Nejste omezení počtem fotografií, všechny se ukládají přímo na kartu, kam se jich vejde nespočet. Fotopast fotí i v noci, kdy dokáže pořídit rovněž kvalitní fotografie.

ops ukazka 2

Odolnost fotopastí

Ačkoliv se jedná o citlivou elektroniku, je velice odolná a může za to i kovové pouzdro, do kterého je každá fotopast umístěna. Fotopasti se umísťují do exteriéru, nejčastěji tedy do lesa nebo poblíž domů. Jsou tedy schopné odolávat všem přírodním živlům, od deště až po sníh nebo letní horka.

browning-recon-force-trail-camera-l

Kde fotopast pořídit

Ačkoliv existuje více výrobců fotopastí, zde se nevyplácí riskovat u nekvalitních značek. Mezi absolutní špičky na trhu patří zejména fotopasti BROWNING, které lze zakoupit přímo od českého prodejce na fotopast.eu. Další značky, na které se můžete spolehnout, jsou BUNATY či Acorn.