Ve třetím díle našeho miniseriálu se podíváme na poslední tří modely světových značek, které čekají na svou premiéru a na které se všichni velice těšíme. Prvním z nich je novinka od Renaultu a to modernizovaný model Mégane. Jedná se o další krok v mezigeneračním oživování modelů, které se nyní dotklo i tohoto, v Evropě, velice oblíbeného automobilu. Bude se jednat o sparing partnera nového nástupce Laguny jménem Talisman, který si ve Frankfurtu taktéž odbyde svou premiéru. Kompaktní novinka dostane výrazně tvarované přední světlomety, a zároveň se také sníží o dvě desítky milimetrů a o tři desítky se protáhne. Jeho základem je platforma CMF-CD, kterou využívá například i Nissan Pulsar. Motorová nabídka prozatím nebyla představena, ovšem očekává se nabídka z dvanáctistovek, patnáctistovek a šestnáctistovek. Do prodeje se dostane i sportovně laděné GT, jehož vzhled čerpá z monopostu formule jedna.

02_55f034aaeb857

Ve Frankfurtu si samozřejmě přijdou na své i čeští návštěvníci. Už jen proto, že se zde objeví nová verze šetrného Superbu s názvem GreenLine s turbodieselem 1.6 TDI s výkonem 88 kW a aerodynamickou karoserií. Tu doplní také snížený podvozek a zcela nová a unikátní litá kola. Nový Superb doplní také oplastovaný Rapid Spaceback ScoutLine a možná že se také ukáže Octavia RS s pohonem všech čtyř kol.

01_55f12f24d0ddc

Posledním z představované trojice vozů je maličký, ovšem zákazníky velice oblíbený Prius. Tento model od Toyoty se stal průkopníkem v hybridních technologiích a po celém světě si nalezl velké množství příznivců i odpůrců. Letor na trh vstoupí již jeho čtvrtá generace. Ta zaujme především velmi rozporuplným designem a novou platformou, na které bude stát. Vůz se oproti předchozí verzi o něco zvětšil a využívat bude kombinaci benzínové osmnáctistovky a elektromotoru, které společně nabídnou výkon 110 kW.

01_55f034a3dc9bf