O luxusním SUV od společnosti Bentley jsme vás již před nějakým časem informovali. Nyní se však podíváme na to, jak to s jeho výrobou vypadá a na co se můžeme těšit.

Novinkou je, že i přesto že Bentley je čistě anglická značka, vůz úplně britský nebude. S tím, jak se blíží premiéra tohoto vozu, jsou prozrazovány informace týkající se nejen vzhledu vozu, použité techniky, ale také výroby. Důvod, proč nebude vozu v žilách kolovat čistě britská krev, je ten, že na výrobě se bude z velké části podílet i podnik Volkswagen Slovakia v Bratislavě. Zde by se měly vyrábět karoserie vozu, které pak budou odesílány do anglické Crewe, kde sídlí hlavní výrobní sídlo Bentley. Na Slovensku by měla probíhat pouze výroba karoserií a komplementace celého vozu bude již čistě v rukou Angličanů.

beex01_4ff765072f132

V souvislosti s tímto výrobním procesem zainvestoval Volkswagen do bratislavského podniku 500 milionů eur. Díky tomu se podnik nejen rozšíří, ale čeká jej také nábor nových pracovníků, protože je očekáváno otevření hned několika stovek nových pracovních míst. Díky této investici bude moci Volkswagen Slovakia rozšířit svou prestiž, a rozšíří portfolio značek, pro které komponenty vyrábí.

beex03_4ff76507809db

Stejný osud čeká i na zmíněnou automobilku v Crewe, kam přiteče 40 milionů britských liber. Vznikne tak více jak 300 nových míst. Tyto finanční injekce jsou podniku dodávány kvůli plánovaným novým modelům, které se zde budou vyrábět a pro které je potřeba vytvořit prostor. Bentley také počítá, že s příchode modelu Bentayga se zvýší jeho produkce, díky čemuž plánuje průměrný prodej 20 000 vozů za jeden rok, což už je zajímavé číslo.

beex30_4ff765099cb3c

Samotná Bentayga se začne prodávat již příští rok a bude se jednat o jednu z prvních vlaštovek hyper luxusních SUV, kterých nás v příštích letech přiletí navštívit hojný počet.

beex05_4ff76507d8ffb