Třetí generace Hyundai Tucson crossover byla odhalena na New York Auto Show v USA. Redesign Tucson 2016 jde v souladu se stylistikou zbytku Hyundai lineup. Nová šestihranná mříž a vertikální lišty jsou více zaměřeny pro zralé publikum. Na mladší zájemce se však myslí také. Ti by měli ocenit především výrazné křivky karoserie.

Exteriér2016-hyundai-tucson-2

Pro modelový rok 2016 obdrží Tucson kompletní redesign, což má v přesah odvážnější a více škálovatelný vzhled. V přední části se objeví hexagonální mříž s vertikálními lamelami. V horní části nové mřížky má více vzpřímený vzhled a spodní část získala sadu horizontálně orientovaných mlhových světel. Z profilu je patrné, že se model posunul trochu do zadních části oproti roku 2015. Celkově lze tvrdit, že Hyundai vzala své malé SUV a přenesla jaj do současného data, kde skvěle doplňuje zbytek lineupu.

Interiér

Kabina je celá v novém kabátě. Prémiový vzhled láká stále a nové zákazníky. Měkké materiály a volitelná kůže je určitě dostatečným pozlátkem pro rok 2016. Dále nabídne Tucson větší prostor pro cestující, než předchozí model.

Na palubní desce si všimneme velkého dotykového displeje v kovovém rámu, větracích otvorů a dalších prvků, které mají zlepšit ovladatelnost různých funkcí, které vůz nabízí.

Hnací ústrojí

Pod kapotou se nachází benzínový motor o objemu 1,6 litru, který produkuje 133 koní. V nabídce je i přeplňovaný motor, který zvládne utáhnout až 174 koní. Základní motor se standardně dodává se šestistupňovou manuální převodovkou. Pro přeplňovaný motor je připravena ta samá převodovka nebo případně volba, kterou můžete využít k sedmistupňové dvojspojkové převodovce.

Závěr

Jde vidět, že se Hyundai snaží o design s jemnějším vzhledem. Třetí generace Tucson tak vykračuje tím správným směrem, který určuje trendy na trhu s SUV. Očekáváme tedy, že se Hyundai Tucson stane opět hitem.